restaurant leren werken ijkgebouw victoriepark

Horeca

Horecabedrijf met terras aan het water.

Het toekomstige horecabedrijf wordt gehuisvest in een gebouw in oude stijl, is gelegen aan het Noord Hollands kanaal in het Victoriepark te Alkmaar. Het restaurant met een terras aan het water en de omgeving in het groen, maken van het horecabedrijf  de ultieme plek om ontspannen  sfeervol te genieten van de rust en ruimte. Een dergelijke horecagelegenheid is niet te vergelijken met de drukte van bijvoorbeeld het Waagplein. Dat maakt het horecabedrijf tot een bijzondere plek en van grote toegevoegde waarde.

Het horecabedrijf gaat open voor ontbijt, lunch en diner. De ruime open keuken is het hart van de zaak en staat centraal. Deze grote keuken kan, buiten de functie van restaurantkeuken, gebruikt worden als kookstudio en/ of opleidingskeuken.
Op het terras aan het water kunnen de bezoekers onder het genot van eten en drinken genieten van de voorbij varende bootjes en de rondvaartboot uit de binnenstad. Tevens is het Noord Hollands Kanaal is nog volop in gebruik als binnenvaart route Zaandam ‐ Alkmaar ‐ Den Helder voor. Genoeg te zien dus!

Een idee is om bij het gebouw in het park een openbare speelplaats te realiseren. Bezoekers met kinderen kunnen op deze manier zorgeloos genieten terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin en het park. Dit heeft een duidelijke meerwaarde, want Alkmaar biedt weinig tot geen mogelijkheden op dit gebied.

Boutique Hotel

Boutique Hotels zijn kleinschalige hotels. Het interieurdesign van Boutique Hotels is opvallend en uniek, in tegenstelling tot ketenhotels hebben Boutique Hotels een individuele inrichting. Dit houdt in dat elk Boutique Hotel een unieke inrichting heeft, een interieurdesign waar in andere steden geen kopieën van bestaan.

Leren & Werken

Het horecabedrijf en het park vormen samen een bedrijf, maar niet zomaar een bedrijf. Het bedrijf is tevens een leerwerk bedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het horecabedrijf biedt leer/werkplekken voor een mix van doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt.